Grava hjort

grava kjøtt

grava kjøtt

Det er veldig lett å laga til grava kjøtt. Under finn dykk oppskrifta mi.

Flatstykke/flatbiff av hjort ca 700-800 gram stykker
75 gram sukker og 75 gram salt pr kg kjøtt, (bedre å ha på for mykje, enn for lite)
Knust einebær
Finkutta gulrot
Finkutta purreløk

Framgangsmåte:

Halvparten av ingrediensane under kjøttet, og resten  på toppen av kjøttet.
Ha plastfilm over, og sett det i kjøleskap.

Dagen etter vil det ha danna seg ein lake.

Snu kjøttet 2 ganger dagleg i 3 dagar

Ta så kjøttet ut frå laken og tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir.

Kjøttet skal liggje no i 4-5 dager i kjøleskap uten lake.

Klar til servering! Lykke til! :)

 

Server gjerne med tyttebærrømme til.

50/50 tyttebærsyltetøy og seterrømme
Rør veldig forsiktig
Salt/pepper

 

Legg att eit svar

Du kan bruka desse HTML-knaggane og eigenskapane: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>